Yngres, jenter 94-95
Av Magne Ripmann
29.07.2010 06:53:27
Tilbake Skriv ut
Fløya-2 er nå klare for A-slutspillet i Dana cup etter å ha slått Stathelle 1-0 i siste gruppespillkamp. Fløya-1 klarte det også etter 1-1 mot Södertälje og 1-0 seier over Langesund.
-

Under følger er kort referat fra de to kampene, sakset fra

Logo-bildet viser Synnøve P. Tangstad jubler etter scoringa som sikret plass i A-sluttspillet

Fløya-1 - Södertälje 1-1

Uavgjort i dramatisk kamp for Fløya-1.
I andre gruppespillkamp møtte vi Södertälje fra Sverige.
Det ble en relativt jevnspilt kamp, spillemessig et lite overtak for Fløya. Jentene våre spilte ikke opp mot sitt beste,
og vi lot oss unødig stresse i en del situasjoner. Södertälje slo mye langt og hadde raske spisser.
Vi ble stående litt for høyt med backrekka vår, og ble etterhvert straffet for det.
1-0 til svenskene etter ca 10 minutters spill i andre omgang.
Omkring 5 minutter etterpå fikk vi frisparkfra ca 20 meters hold.
Sara Johansen fyrte løs og plasserte den nydelig helt oppe i lengste kryss.
Ballen var i mål, og spratt ut igjen uten at dommeren fikk det med seg.
I kaoset etterpå klarte vi likevel å krangle inn ballen enda en gang - vie en Södertälje-spiller.
Denne gangen så også dommeren det, og stillinga var 1-1.
Offensivt ble vi liggende litt for trangt å stange mot relativt kompakte stoppere.
Vi la derfor om til 4-3-3, og fikk samtidig inn nye, friske bein.
Dette skapte flere store sjanser for Fløya, men uten den scoringa vi lengtet etter for å sikre plasen i A-sluttspillet.

Fløya 1 - Langesund 1-0

Fløya-1 gjorde jobben i siste gruppespillkamp onsdag 28. og vant sin gruppe. De er dermed klare for A sluttspillet som starter med 16-delsfinale torsdag kl 14:30.

Fløya-1 møtte Langesund i siste kamp. Det ble en skikkelig krigekamp.
Begge lag var heltente på
å gjøre en maks innsats. De første ti minuttene var Fløyas jenter litt i overkant klare for å hente hjem seieren, og spillet var tildels kaotisk fra begge lags side. Etter hvert slapp tenningsnivået litt, og Fløya tok mer og mer over banespillet. Langesund var farlig frempå med kjappe overganger flere ganger, uten at de kom til de helt store målsjansene.

Fløya kom etterhvert til nok sjanser til å avgjøre kampen, men det var ikke før midtveis i andre omgang at vi fikk kampens eneste mål; et flott Fløyaangrep som Emma Lu Øynes satte kontant og sikkert  i mål.

Siste halvdel av omgangen ble nervepirrende, selv om Fløya nok hadde flere sjanser til å gå opp til 2-0 enn Langesund hadde til utligning.

En kjempeinnsats av fløyajentene, kronet med gruppeseier og avansement Dana Cup

Fløya-2 - Stathelle 1-0

Med dette resultatet er vi i A-sluttspillet med Fløya-2!
Etter det forsmedelige tapet i går var det en veldig motivert gjeng som stilte til siste gruppespillkamp.
Oppgaven var klar - seier ville gi oss andreplass i gruppa bak Fortuna Hjørring som vant sin kamp 3-0 mot Bærums Verk.
Åpningen av kampen var jevn. Vi hadde en del halvsjanser, og det hadde også Stathelle.
Med 0-0 til pause la vi om til 4-3-3 og flyttet Synnøve på topp.
Det skulle vise seg å være et lurt valg, for etter drøyt 5 minutter gjorde hun alt selv - brukte muskler og fikk ballen med seg
inn i feltet og dundret ballen i mål fra ca 10 meter.
Dette ble også eneste mål i kampen - og jentene har nådd målsetningen med å nå A-sluttspillet.
Vedlagte bilder er fra Fløya-2 sin kamp mot Stathelle.
0061:  Frida Broback klarerer. Stine Bjerkan (#32) og Tia Celine Binoche Sandhu
0075:  Stine Bjerkan prøver å prikke ballen i bakrom til spissene våre. Synnøve P. Tangstad bak.