Kvinner, jr. elite
Av Willy Pettersen
25.07.2009 00:52:53
Tilbake Skriv ut
Fløya Junior Elite vant finalen i Dana Cup mot Fortuna Hjørring med 6-5 etter straffesparkkonkurranse.
-
Kampen fikk den verst tenkelige starten da Fortuna tok ledelsen 1-0 etter 3 minutters spill på en gjennomløping. Fortuna var best de første 10 minuttene, etter det tok Fløya mer og mer over. Mot spillets gang header Fortuna inn 2-0 rett før pause, da vi taper en hodeduell i feltet etter innlegg.

Tidlig i 2. omgang reduserer Siri Larsen på et meget godt skudd. Samme spiller bringer balanse i regnskapet midt i omgangen da hun setter inn en retur etter skudd i tverrliggeren. 2-2!

Dette resultatet stod ut ekstraomgangene til tross for at Fløya dominerte banespillet.

I straffesparkkonkurransen gjorde Guro Pettersen en meget god redning av Fortunas femte straffe og da Eline Johansen dundret inn Fløyas femte var den historiske seieren ett faktum!

Dette er første gang ett Fløya-lag på jentesiden vinner en stor internasjonal turnering. 2 ganger har vi hatt lag i finalen i Norway Cup og en gang tidligere i Dana, men denne gangen ble pokalen med hjem til Tromsø!

"En fantastisk gjeng som har vært utrolig gode hele uken her nede, sier trener Ingemar Warvik.""Utrolig gøy, og en meget fortjent seier til oss, fortsetter han."

Forøvrig ble Eline Johansen kåret til finalens beste spiller.