Kvinner, a-laget
Av Ingrid Mellem Mortensen
26.06.2011 21:33:32
Tilbake Skriv ut
Andre borteseier, fjerde seier på rad og tre herlige poeng da Fløyadamene slo Sarpsborg 08 2-1.
-
(Ettersom det fortsatt er teknisk feil på bildegalleriet får vi bare glede oss over det vi får lov å skrive i dag....)

Etter kamp på tirsdag var det bare en ordentlig trening torsdag forut før kampen i helga. Fredagen ble brukt for å terpe taktikk og teknikk. Tidlig lørdag vendte vi nesen sørover, spente på hva dagen ville bringe. Sarpsborg 08 har vi aldri møtt før og vi var selvsagt spente på hva som ville møte oss.

Første omgang startet med et noe tafatt Fløyalag. Vi var noe lavere i presset i starten og stresset en del med ballen, så det medførte at vi ikke kom tett opp i Sarpsborg-spillerne og at vi ga de mye av initiativet i starten. Spillet bølget delvis fram og tilbake uten at vi følte vi kom oss helt opp på banen. Etter ca 8 minutter skulle Sarpsborg 08 ta ledelsen da de sendte av et skudd som gikk i tverrliggeren og ned. Ballen ble dømt inne av linjemannen og ettersom Silje Vesterbekkmo ikke ga særlig lyd fra seg regner jeg med at avgjørelsen var korrekt. En forferdelig start, men vi lot oss ikke stresse. Jeg følte vi umiddelbart tok mer og mer tak i kampen. Stadig flere vant sine dueller og vi flyttet oss sakte, men sikkert fremover på banen og kom nærmere Sarpsborg 08s mål. De helt store sjansene lot vente på seg, men vi brøt stadig ned Sarpsborgs forsøk. Jeg la merke til at både spillere og treneren til Sarpsborg begynte å stresse litt, så det var et godt tegn. Vi fikk vel egentlig aldri igang noe voldsomt pasningsspill, men vi kriget som bare det og det visste vi ville gi resultater.

Andre omgang lignet vel egentlig den første. Spillet bølget begge veier og begge lagene hadde sjanser. Vi fikk til et noe bedre spill i denne omgangen, selv om det ikke er der vi vet vi kan være. Det resulterte blant annet i en lekker frispilling av Lisa Marie K. Utland som enkelt kunne tuppe ballen forbi keepren. Victoria R. Lange var servitøren bak frispillingen etter at hun fikk ballen fra Eline Johansen. En utrolig deilig følelse å få betalt for innsatsen. Kampen åpnet seg mer opp, det ble strekk i laget og verre for oss å få et samlet press på Sarpsborg. Akkurat i denne, noe tøffe perioden, fikk vi et frispark litt innpå deres halvdel. Fra høyre side slo Mari Marstrander en perfekt og hard ball inn i feltet. Hvem andre enn Lisa Marie K. Utland var der for å heade den inn. Vi var overlykkelige, men like fullt konsentrerte. Målet ga oss mulighet til å få samlet laget igjen slik at vi kunne stå løpet ut. Uten scoringen og ledelsen tror jeg kampen kunne fått en helt annen utvikling. Vi levde farlig på slutten og Sarpsborg 08 hadde en et par store sjanser mot slutten, men hver gang fikk vi avverget.

Fløya stilte følgende lag: Silje Vesterbekkmo, Helle F. Kræmer, Ingrid Mellem Mortensen, Yngvild Karspersen, Michelle Bolton, Sara Johansen, Eline Johansen, Lisa Jakobsen, Mari Marstrander, Stine Ryslett og Lisa Marie K. Utland.

Victoria R. Lange kom inn etter ca 35 minutter og Christine Olsen fikk et innhopp i andre omgang.