Kvinner, a-laget
Av Ingrid Mellem Mortensen
22.05.2011 19:02:48
Tilbake Skriv ut
Endelig kunne Fløyadamene igjen juble for seier i offisiell kamp og for en måte de gjorde det på!
-

Det er meg jo en glede og endelig kunne skrive en skikkelig glad-historie! Følelsen av å se ballen gå i mål, Fløyadamene juble sammen og til slutt sikre en seier og 3 etterlengtede poeng på eget gress er nærmest ubeskrivelig. I følge Itromsø var det hele 14 måneder siden sist vi vant i seriesammenheng og det sier jo det meste. Det er dette vi har trent og kjempet for, men ingenting har liksom gått vår vei. Til og med stanga har stortsett stått i veien på et eller annet vis.

Vi var veldig klare for kamp etter at det var kampfri forrige helg og brukte de siste 14 dagene godt for å forberede oss til krig. Treningene ble brukt til å skape høyt trykk, guts og tempo. Dette, sammen med stor aggressivitet, skulle gjenkjenne oss på kampen og det følte vi at vi fikk frem. Vi var så absolutt tilstede fra start og det var godt å se. Vi tok umiddelbart tak i kampen, spilte mye ball og sendte Marie Halvorsen stadig vekk nedover venstresiden.

I første omgang kom Fortuna på noen visitter med sine lange baller fremover og et par cornere, men ikke det helt store ble skapt mot oss. Vi forsøkte å ha fullstendig fokus på krigen og det å vinne duellene. For det meste gjorde vi dette veldig bra. Kun en liten periode midt i omgangen ble avstandene noe større og vi slapp Fortuna ørlite med i kampen. Vi fikk derimot justert oss inn og hadde egentlig veldig god kontroll etterhvert. I det 17. minuttet begynte festen. Lisa Marie K. Utland startet målfesten etter en liten assist fra undertegnede. Vi skapte et godt ettertrykk etter en corner og fikk betalt. Fortuna Ålesund fikk utlignet resultatet 7 minutter senere ved Aina Berg, men Eline Johansen kunne sikre 2-1 til pause da hun kom flygende i feltet på en corner fra Michelle Bolton. Stine Ryslett hadde i tillegg en stor sjanse da hun kom alene med keeper, men ballen gikk like utenfor. Det var en utrolig god følelse å ha ledelsen til pause og vi var veldig fokuserte på å opprettholde aggressiviteten og trykket.

Andre omgang var bare et eventyr for oss. Hele fem mål prikket vi inn og flere kunne det vært. Fortuna var ikke gode i denne kampen og vi hadde forventet mer etter deres sterke seier mot Fart i forrige kamp, men det viser vel hvordan kampene også i denne serien kan variere. Hele kampen igjennom var alt fokus på oss selv. Positivitet, glede og prat løftet oss fremover og vi opplevde virkelig hva som skal til for at vi skal prestere på vårt beste. Eline Johansen var veldig god i sin posisjon mer sentralt i banen. Hun tok tak i duellene og brukte også ballen klokt. Prigget langpasninger som smurt og forserte motstandere som om de var murt fast. Det er viktig for oss nå at hun får enda flere gode treningsdager slik at formen blir enda bedre etter at hun har vært ute på grunn av operasjon. Tenk hva hun kan bidra med da! Alle spillerene bidro sterkt og dette var så absolutt en lagseier. Kanske følte høyrebacken til Fortuna at det var kun Marie Halvorsen som hadde ballen for der er lenge siden jeg har sett noen bli forbiløpt så mange ganger...3-1 og 4-1 sørget Lisa Marie for og fikk dermed sin hattrick. Eline ønsket også å pynte på resultatet og sendte av et fantastik langskudd til 5-1 i det 82. minutt. Marlene K. Utland fikk også notert seg på målscorerlisten i det 85. minutt før Stine Ryslett fikk sitt mål minuttet etter. For en kamp, for en seier og for noen etterlengtede poeng!

Det var herlig å endelig kunne gå i garderoben etter kamp med en følelse av suksess og følelsen av å ha vunnet en kamp igjen. Vi skulle få kjenne litt på det resten av helgen før vi nullstiller og har fullt fokus på ny treningsuke og neste motstander. Det er viktig å ikke ta forgitt den innsatsen som ble lagt ned. Den kommer ikke uten videre og vi må igjen mobilisere når Grand Bodø står på andre siden neste helg.

Fløya stilte følgende lag: Charlotte Jakobsen, Helle Feldt Kræmer, Ingrid Mellem Mortensen, Yngvild Kaspersen, Michelle Bolton, Eline Johansen, Ingrid Sølsnes, Christine Olsen, Marlene Karlseng Utland, Lisa Marie Karlseng Utland og Marie Halvorsen.

Stine Ryslett kom inn før pause da Ingrid Sølsnes fikk seg en skade, og Lisa Jakobsen og Mari Marstrander kom inn for henholdsvis Helle F. Kræmer og Christine Olsen i andre omgang.