Tilbake Skriv ut
Fløyadamene gikk på et kjedelig 2-0 tap for Avaldsnes mandag.
-
Etter å ha vært tre dager på tur var vi endelig hjemme igjen til hverdagen i går, men den måtte brukes til jobbing og trening så her kommer noen tanker og ord om mandagens kamp. Bedre sent enn aldri.

Det var knyttet stor spenning til serieåpningen etter en lang vinter. Kampen sett under ett var veldig rotete og bølget fram og tilbake. Vi var igjen for dårlige på motstanders halvdel til å ta ned ballen og spille oss til ordentlige 100% sjanser. Dette medførte unødvendig press mot eget mål, og Avaldsnes kom til mange innleggssituasjoner. De vant mange dueller på midtbanen og hadde en god kantspiller som skapte trøbbel for oss. Deres første mål kom etter en av disse innleggene. Vi planla før kampen å slå noe lengre og gjenvinne ballen og skape ettertrykk fremover på den måten, men i etterpåklokskap kan vi si at taktikken ikke fungerte. Dette var et valg som blant annet var tatt på grunn av spenningen og krigen som var ventet i første seriekamp for året og det faktum at vi var på gress for første gang, men en slik slagplan passer oss aldeles ikke. Vi kom noe rundt på kant i første omgang, men dette resulterte ikke i sjanser vi kunne omsette til mål.

Andre omgang startet noe bedre og vi fikk et noe bedre tak på midtbanen og deres kantspiller. De får en del overganger etter angrep vi ikke er nøyaktige på eller klarer å avslutte. Utover i omgangen blir det mye rom på midtbanen og vi kommer mer med i kampen. Vi er aldeles ikke fornøyde med innsatsen som ble lagt ned i denne kampen og vet at vi må yte maks for å kunne skape den forskjellen som skal være mellom vårt lag og de andre. Da vi ble redusert til 10 utespillere så vi en endring hos oss selv. Kanskje gikk det opp et lys for at noe måtte gjøres? Det skal jo ikke være nødvendig, men kanskje man trenger noen vekkere før vi innser hva som må til. MEN, det holder nå!!!! Avaldsnes fikk et straffespark i andre omgang og gikk til slutt av med 2-0 seier.

Totalt sett var det en jevn, men ikke finspilt kamp. Slik blir ofte serieåpninger. Men dette er ikke nært hvordan vi ønsker å vise oss frem. Vi skal gå inn i oss selv, hver enkelt, og raskt finne tilbake til tryggheten vi har hatt på trening. Det bor mye i oss, men det blir bare ord hvis hver enkelt ikke klarer å yte maks når det gjelder. Dette var første seriekamp og vi graver oss ikke ned. Nå er det bare å brette opp ermene. Ingenting kommer gratis.

Fløya stilte med følgende lag: Guro Pettersen, Helle Kræmer, Ingrid M. Mortensen, Yngvild Kaspersen, Michelle Bolton, Lisa Jakobsen, Sara Johansen, Ingrid Sølsnes, Marie Halvorsen, Marlene K. Ultand, Lisa Marie K. Utland.
Christine Olsen kom inn i andre omgang.

Til slutt håper jeg mange kjente fjes kommer og støtter oss på lørdag kl 15 mot Fart. Kampen går på Fløyabanen.