Kvinner, a-laget
Av Ingrid Mellem Mortensen
10.04.2011 16:11:29
Tilbake Skriv ut
Lørdag gikk Fløyadamene på et 1-2 tap mot Alta i cupens første runde. Et resultat som skal revansjeres så til de grader i serien.
-
Kampbildet i lørdagens kamp ble egentlig helt som forventet, forutenom resultatet. Vi hadde ballen mest, men maktet ikke å være effektive nok foran Altas mål. Slik er fotballen. Fortsatt rund og alt kan skje.

Vi gikk ut med bra aggressivitet og holdt ballen på Altas banehalvdel, men var ikke smarte nok i den avgjørende delen av spillet. På siste 1/3 del av banen har vi en del å jobbe med fram mot seriestart. Både for å skape enda flere kvalifiserte 100% sjanser samt og sette disse i mål. Det blir for tilfeldig det vi prøver på. Utover i omgangen var det perioder hvor vi slapp oss noe nedpå i aggressiviteten og da kom selvsagt Alta mer med i kampen. De hadde totalt sett i kampen svært få sjanser, men vi gir de overgangsmuligheter etter selv å ha vært i angrep på grunn av de valgene vi tar og unøyaktighet i gjennomføringen. Derfor sitter vi igjen med følelsen av at denne kampen ga vi fra oss. Alta tok ledelsen ved tidligere Fløyaspiller Stine Gundersen, men Lisa Marie K. Utland svarte umiddelbart for Fløya og lagene gikk til pause med 1-1 i snøværet på Fløyabanen.

I andre omgang var kampbildet temmelig likt den første. Vi hadde banespillet på Altas halvdel og de kjørte overganger etter slurv fra oss. Den våte banen gjorde at touchen var noe rufsete og ballen gikk hurtig, så presisjonen i begge lags pasningsspill bar preg av akkurat dette. Vi hadde 3-4 store sjanser som vi så absolutt skulle avgjort kampen på, men istedenfor var vi svært så urutinerte og laget frispark i farlig posisjon. All ære til Altas Tonje Pedersen. Hun plasserte ballen vakkert i høyre hjørne for vår keeper. Utagbart! Vi presset på videre, men det lille ekstra manglet helt klart i dag.

Det er ingen tvil at vi ikke kan ta lett på noe i årets sesong, og det er vi fullstendig klar over. Alle vil ha et ønske om å slå Fløya. Vi forventer at mange kamper vil ligne denne ved at vi vil komme til å ha ballen mest og skal stå for å føre kampen. Der ligger vår største utfordring. Hva vi selv gjør med og uten ball. Vi må jobbe med å avgjøre kampene til vår fordel.