Kvinner, a-laget
Av Ian Clayton
18.10.2010 11:54:19
Tilbake Skriv ut
Det er enkel matematikk, to kamper seks poeng. Det er det som trengs hvis Fløya skal ha en sjanse for toppseriespill neste sesongen.
-
Toppserielaget kom tilbake til Tromsø søndag uten poeng. 0-2 tap for Linderud Grei på lørdag betyr 5 poeng opp til Kattem og 6 opp til Grei på tryggt grunn med bare to serierunder igjen. Det ser mørkt ut, men ingen her på Fløyaland gir seg før det er matematisk umulig. 30.oktober tar jentene turen til vestlandet for å møtte Klepp før Kattem kommer til Alfheim i siste runden 6.november.

Førsteomgangen på Greibanen var en tett og jevn affære, hvor gjestene fra Tromsø gav det de hadde i duellene, mens hjemmelaget etter hvert klarte å tilrive seg det spillemessige overtaket.

Fløyas største sjanse i kampen kom etter kvarteret spilt. På et frispark fra drøye 20 meter klinte Eline Johansen til. Ballen var på vei inn i det lengste krysset, men en fantastisk redning av LGTs Jeanette Stavsholt avverget scoringen.

Andreomgang fortsatte der den første slapp, og etter 56 minutter fikk Linderud/Grei en meget heldig, scoring. Fløyas Ingrid Mellem Mortensen ble presset og spilte et  tilbakespill til keeper Guro Pettersen. Pettersens klarering gikk rett i en jagende Nina Thorne som enkelt løp opp ballen og satte den i det tomme målet.

De neste 20 minuttene skjedde det ikke stort foran de to målene, men mot slutten av kampen begynte Fløya å sette Linderud/Grei under et solid press, selv om det ikke resulterte i noen store målsjanser. Lettelsen hos hjemmelaget var derfor stor da de tre minutter før slutt kontret og Ellen Wang ble klippet ned innenfor sekstenmeteren. Line Berntsen steg frem for å ta straffesparket og satte ballen i det høyre hjørnet.

Etter at tapet mot LGT var et faktum var skuffelsen stor hos de grønnkledde.

- Det er veldig tungt. Dette var en kamp vi måtte vinne, men vi klarte ikke gjøre det lille ekstra selv. Men det er klart, vi gav dem jo seieren i dag, sier kaptein Ingrid Mellem Mortensen og sikter til situasjonen som første til det første målet.

Hun mener at laget fremdeles har et realistisk håp om å klare seg, men at de har en stor jobb å gjøre.

- Vi har en mulighet, men det er klart at vi har en jobb å gjøre selv for å klare å bikke kampene vår vei. Vi har ikke vært et bunnlag i hver kamp vi har spilt, men vi har hatt null flyt og da får vi ikke den stang inn som vi trenger. Isteden bikker det andre veien, og det er det som har skjedd i flere kamper, forteller hun.