01.09.2010 23:50:25
Tilbake Skriv ut
Fløyajentene slo Fortuna Ålesund i en høydramatisk semifinale på Fløyabanen i kveld
-
Fløyajentene åpnet første omgang solid og hadde fullstendig grep om kampen det første kvarteret. Utover i omgangen kom Fortuna mere med i spillet og de tok ledelsen etter et fint frispark fra ca 20 meter. Det ble ikke skapt mange gode sjanser i første omgang selv om spillemålene kom i denne omgangen. Fløyas mål kom etter et innlegg fra dødlinja av Mari Marstrander. Denne havnet i mål etter at Fortunakeeperen ble noe forstyrret av egen forsvarsspiller ved nærmeste stolpe.

Andre omgang startet som første med total Fløyadominans de første 25 minuttene. Også i 2. omgang kom Fortuna noe mere med i spillet etter dette. Det ble skapt mange Fløyasjanser uten at det ble mål av det. I andre enden av banen ble en Fortunaspiller spillt flott gjennom og denne gangen var det Lisa Marie k. Utland som reddet ekstraomganger. Synd hun ikke nådde ballen da tacklingen medførte utvisning. Med en spiller mindre fikk Fortuna godt grep på kampen med våre jenter ryddet godt opp bak.

1-1 etter ordinær tid medførte 2x5 min ekstraomganger. Begge lag hadde gode sjanser i ekstraomgangene. Fløya var nærmest seier med en ball i nettet  på en heading etter innlegg men denne ble avblåst for offside.

I den påfølgende straffesparkavgjørelsen laget begge lag mål på de to første skuddene. Deretter reddet Guro en Fortuna-straffe og neste ble satt i tverrliggeren. Når så Fløya scoret på sin fjerde straffe på rad var kampen avgjort.

Vi må bare gratulere jentene med herlig innsats som ble kronet med seier og vente i spenning på hvor finalen skal spilles!

I finalen møter vi Urædd fra Porsgrund. Det er ikke avgjort hvor kampen skal spilles. Tidligere år har kampen blitt spillt på en av lagenes hjemmebane. Begge lagene har hatt to borte- og to hjemmekamper i de fire cuprundene til nå. Alle disse kampene i samme runder. Reisene for urædd har begge vært under to timers kjøretur. Fløyajentene har vært på Alfheim og en overnattingstur til Kongsvinger. Vi får håpe dette er et moment som blir tatt med i vurderingen.