KNEPENT TAP PÅ ALFHEIM
Av Ian Clayton
11.10.2010

Hvis poeng var delt ut for innsats i fotball ville Fløya har ligget opp mot tabelltoppen, men dessverre er det mål som teller og etter lørdagens kamp på Alfheim står det 1-2 i kamprapporten. men kamprapporten forteller ikke hele historien.
-

Det er mange uttrykk som er hyppig brukt i fotball sammenheng, ’ballen er rundt’, ’fotball har to omganger’, 'vi hadde/hadde ikke" marginene på vår side’. Etter denne kampen velger eg følgende ’fotball er ikke rettferdig’.  Dette unge mannskap til Peter Pedersen jobbet og jobbet, ga alt i dueller, vant både første og andre baller og skapte flere 100% sjanser. Det var ikke så veldig pent å se på, men ingen kan sette spørsmålstegn på innsats.

Da Una Nwajei satt kampens første målsjanse kontant i nettmasken med pannebrasken etter bare 9 min ville det har vært lett for Fløya å tenke ’here we go again’ men denne gjengen nektet å deppe. Eline Johansen og Ingrid Mellem Mortensen strammet opp bakrekken, Leah Morales tok tak sentralt på midtbanen og Lisa Marie Karlseng Utland var sterk og fysisk som spydspiss. Det var bare ’nesten’ etter 20 minutter da en heading fra Stine Ryslett på bakerste stolpe ble klarert på streken.

Bedre gikk det etter 35 minutter, Lise Marie var først på en fin bakroms pasning, men ble dradd i bakken bakfra av Dagny Knutsen. Dommeren valgt å gi ho gult kor, men jeg tror ho kan være takknemlig det ikke ble rødt. Frispark fra 25 meter ble slått hardt av Eline Johansen og på et veldig vått underlag på Alfheim fant ballen vegen under keeper og over målstrekken. Utligningen var vel fortjent og lagene gikk inn til pause med 1-1.

Andre omgang begynner med et slag i tryne for de grønnkledde, etter 48 minutter - et innlegg fra høyre siden blir satt kontant i nettet av Stine Sannæss. Jentene ryster igjen av seg slaget og presser for utligning. Amazon forsvarer seg fysisk og Fløya får mange frispark rundt 25 meter fra mål uten at Eline eller Leah klare å få utligningen, men det er minst en Amazon forsvarere i muren som vet hvor tungt Leah Morales slår frispark, det var en modig heading, men ho gikk i bakken som en edel gran på lille julaften.

Etter 70 minutter mottar Lise Marie en fin gjennompasning og setter ballen hårfint til høyre for stolpen, 10 minutter seinere er det Lise Marie igjen som er først på ballen i duell med keeperen til Amazon, men lobben lander opp på tverleggen istedenfor under. Kampen ender med 1-2 tap, men det er mye positivt for Peter Pedersen å se på denne uken mens han går gjennom filmen.

Dette er et skadeskutt og slitent Fløya som kjemper med nebb og klør for å beholde plassen sin iblant de beste kvinnelag i Norge. Det er 3 kamper som gjenstår i årets Toppserien og med 2 av de kampene mot lagene rett over oss på tabellen er Fløya på mange måte herre over sin egne skjebne. Stå på jenter, ’We still believe’.